Nieuws, persberichten en andere actualiteiten.

Naast deze pagina brengen wij regelmatig een nieuwsbrief uit voor onze leden en geïnteresseerden.

Mysteryland deels op lokale zonne-energie in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer

Gebruik van zonnestroom levert vermindering van uitstoot van 87 ton CO2. Dit jaar bestaat 25% van de energievoorziening van de camping van Mysteryland uit zonnestroom. Dat betekent dat er 7250 liter dieselolie wordt bespaard en dat er 19 ton CO2 minder wordt uitgestoten. In de volgende fase zal voor het hele festival maar liefst 30.000 liter diesel minder worden gebruikt en dat betekent een vermindering van de CO2 uitstoot met 87 ton. Het lokale energiebedrijf van de gemeente Haarlemmermeer, Tegenstroom | om, heeft een belangrijke rol gespeeld bij het tot stand komen van de samenwerking tussen Mysteryland, de grondeigenaren, de gemeente Haarlemmermeer en het Recreatieschap Noord-Holland, die de ingreep financieel mogelijk maken. Tegenstroom | om maakt samen met bijna 40 andere lokale duurzame initiatieven onderdeel uit van energieleverancier om | nieuwe energie om zo Nederland energie neutraal te maken. In deze regio is het lokale initiatief Haagse Stroom | om. Zie voor het hele persbericht de website van Haagse Stroom.

Jaarverslag 070Energiek 2017

25-5-2018

Met trots presenteren wij ons jaarverslag van 2017. Het is een druk jaar geweest waarbij veel van onze doelen zijn bereikt en waarbij wij ook één van onze diensten buiten Den Haag aan zijn gaan bieden. Benieuwd? Lees ons jaarverslag hier

Oprichting Haagse Stroom

19-4-2018

Sinds 19 april 2018 is de nieuwe coöperatie Haagse Stroom een feit. Haagse Stroom is een initiatief van 070Energiek. Er is voor gekozen om het inkopen van stroom via 070Energiek af te splitsen om meer focus aan te brengen in de activiteiten. 070Energiek gaat verder met het stimuleren van verduurzamen van huizen door projecten te realiseren met collectieve zonnedaken, collectieve inkoopacties en EnergyParty’s in het hele land.

Haagse Stroom heeft niet alleen een nieuwe naam maar ook een nieuw bestuur. Het is een aparte organisatie van 070Energiek maar we zetten ons beiden in voor een duurzame samenwerking waarin we elkaar versterken. Deze wijziging betekent dat we meer focus kunnen aanbrengen in de activiteiten.